Boğazlıyan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, TÜİK tarafından rastgele belirlenen adreslere giderek, kişilerin rızası dahilinde PCR olarak adlandırılan Kovid-19 testi uygulaması, ülke genelinde olduğu gibi Boğazlıyan’da da start aldı. Ülke genelinde çıkan test sonuçları normalleşmenin kapısını açacak anahtar olacak.
Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele için başlatılan “Toplum Tarama Çalışması” kapsamında, sağlık ekipleri, TÜİK tarafından rastgele belirlenen adreslere giderek, kişilerin rızası dahilinde PCR olarak adlandırılan Kovid-19 testi uygulaması ilçemizde de başladı.
Koronavirüs vakalarının düşmeye başlaması ile birlikte, normalleşme adımlarının yol haritasını çıkaracak bir uygulamaya start verilirken, TÜİK’in örneklem sistemine göre rastgele virüs testi kapsamında sağlık ekipleri Boğazlıyan da oluşturulan 5 ekiple birlikte vatandaşların adreslerine giderek test uyguluyor.
301 HANE ZİYARET EDİLECEK
Boğazlıyan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, bu kapsamda ilçede 301 haneyi ziyaret ederek, kişilerin rızası dahilinde PCR olarak adlandırılan Kovid-19 testi uygulayacak.
Yeni tip koronavirüs ile mücadele için başlatılan “Toplum Tarama Çalışması” ile bilinenlerin dışında bilinmeyen vaka sayılarının da tespit edilmesi hedefleniyor.