Yozgat’ın Akdağmadeni Kaymakam Mehmet Tahir İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu, okul bahçesinde yüzüncü yıl logosunu 300 öğrenci ile oluşturdu.
“Öğrencilerden 100. Yıl Koreografisi”
Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde bulunan Kaymakam Mehmet Tahir İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına özel olarak hazırlanan e-Twinning projesi kapsamında, 100. yıl coşkusunu unutulmaz bir şekilde yaşattı. Öğrenciler, proje çerçevesinde 100. yıl logosunu oluşturmak amacıyla büyük bir koreografi etkinliği düzenledi.
Toplam 300 öğrenci, okul bahçesinde bir araya geldi ve 100. yıl logosunu oluşturmak için bir araya geldi. Bu etkinlik, Cumhuriyet Marşı’nın eşlik ettiği özel bir koreografi ile sosyal medyada paylaşıldı ve büyük ilgi gördü. Öğrencilerin oluşturduğu “100. yıl” koreografisi, dron ile havadan görüntülendi, böylece bu özel an, daha geniş bir izleyici kitlesiyle paylaşıldı.
E-Twinning projesi olan “81 İl 81 Emanet” kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlik, Türkiye genelinde Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamak için hazırlandı. Akdağmadeni Kaymakam Mehmet Tahir İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Barış Ünal, bu etkinliğin Yozgat’ı temsil etmekten büyük bir gurur duyduklarını ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Ünal, etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi:
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde yapılan bu projede, Yozgat’ı temsil ettiğimiz için çok mutlu ve gururluyuz. Atamızın bir asırlık emanetini kutladığımız bu yıl, yaptığımız etkinliklerde geleceğimiz olan çocuklarımızın bu gururu yaşaması ve farkındalığı tatması, bizler için oldukça önemliydi. Bu projede 81 ildeki meslektaşlarımızla ve öğrencilerimizle çalışmaktan büyük keyif aldık.”
Bu özel etkinlik, Cumhuriyet’in 100. yılını coşku ve gurur içinde kutlamak için Türkiye genelinde yapılan benzer projelerin bir örneğini sunuyor. (Haber Merkezi)