• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
AFAD DESTEK GÖNÜLLÜLERİNE BELGELERİ VERİLDİ

AFAD DESTEK GÖNÜLLÜLERİNE BELGELERİ VERİLDİ

Yozgat Valiliği İl Afet ve Acil Durum ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından,  Bozok Üniversitesi personeline yönelik olarak verilen “AFAD/Acil Durum Farkındalık Eğitimi” tamamlandı.

Hafif arama kurtarma, psikososyal destek, ilk yardım ve yangın olmak üzere 4 farklı alanda eğitim alarak başarı gösteren  AFAD destek gönüllüsü olan 8 kişiye düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, AFAD destek gönüllüsü olarak topluma ve insanlığa fayda sağlayacak çalışmalarda bulunacak Üniversite personellerinin bu farkındalığı benimsemelerinin takdire şayan olduğunu vurguladı.

Bozok Üniversitesi senato salonunda düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Yücel Güney, Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen, Yozgat  İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil İbrahim İbiş  ve AFAD destek gönüllüsü  olan personeller katıldı.

Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak amacıyla verilen AFAD/Acil Durum Farkındalık Eğitimine Üniversiteden 30  personel katıldı. 15 personel belge almaya hak kazandı.

Belge takdim töreninde  konuşan Yozgat  İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil İbrahim İbiş, Yozgat Bozok Üniversitesi’nde AFAD destek gönüllü olan personele yönelik  Yozgat  İl Afet ve Acil Durum ve Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 4 farklı alanda farkındalık eğitimi verildiğini ve Eğitime katılan 15 kişinin AFAD destek gönüllüsü olduğunu dile getirdi.

İbiş, “AFAD/Acil Durum Farkındalık Eğitimini başarı ile tamamlayan arkadaşlarımız artık Yozgat Bozok Üniversitesi’nin arama kurtarma ekibini oluşturacak kişiler konumunda yer alıyor. Doğal afetlerde sahada olacak AFAD destek gönüllüsü olan arkadaşları tebrik ediyor başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise, AFAD/Acil Durum Farkındalık Eğitimlerine katılarak birer AFAD destek gönüllüsü olarak topluma ve insanlığa fayda sağlayacak çalışmalarda bulunacak Üniversite personellerinin bu farkındalığı benimsemelerinin takdire şayan olduğunu vurguladı.

Gönüllü olarak eğitime katılan ve  sadece kendilerini merkeze almayıp  toplum ve kurum yararına faydalı olmayı benimsemelerinden mutluluk duyduğunu aktaran Prof. Dr. Karadağ, şunları söyledi.

“Ülkemiz hepimizin bildiği gibi deprem bölgesi. Kültürümüzden gelen sözler vardır. Tedbir alacaksın, taktir Allah’ındır. Deprem başta olmak üzere bir çok doğal afetle  karşı karşıya kalabilme riskimiz var. Topluma fayda sağlayacak, gönüllülük esnasına dayalı böyle bir eğitime katılmış olmak gerçekten takdire şayan.

Üniversitemizde gönüllü olarak 15 arkadaşımız belge almaya hak kazandı. Üniversiteler bu tür farkındalıkların oluşmasının öncü kurumları olmalıdır. Üniversitemizde AFAD  gönüllüsü  olan arkadaşlarımızın olası afet durumunda sahada olduklarını görmek takdire şayan.

Dolayısıyla yardıma muhtaç  her canlının mahzur kaldığı bir yerde ona müdahale edip,  ona dokunmak ve hayata döndürmek çok insani bir durum. İnşallah her hangi bir afetle  ne ülkemiz, ne de ilimiz karşı karşıya gelmez. Her insan bir dünyadır. Bir insanı kurtarmak bütün dünyayı  kurtarmak gibidir. Biz o düsturla hareket ediyoruz. Bu düşüncelerle AFAD gönüllüsü olan çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyor, özveri ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra AFAD/Acil Durum Farkındalık Eğitimlerini başarı ile tamamlayan AFAD destek gönüllüsü olan personellere  belgeleri verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM