Sarıkaya Esnaf Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı, AK Parti Yozgat Milletvekili adayı ve TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül, onuruna geniş katılımla bir yemek düzenledi.
Sarıkaya Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Güler’in organize ettiği yemeğe yüzlerce esnafla birlikte AK Partiye gönül vermiş Sarıkayalılar katıldı.
Programda; açılış konuşmasını Başkan Celal Güler, yaptı. Başkan Güler konuşmasında; “Kooperatifin esnaflara verdiği destekler devam ediyor. Sarıkaya’da ki kooperatifimiz Türkiye’deki kooperatiflerin arasında birinci grupta yer almaktadır, 860 üyemiz vardır. Krediye ihtiyacı olan bütün esnaflarımıza kredilerini vermekteyiz. Yeni iş yeri kurmak isteyen yeni araç almak isteyen bütün esnaflarımıza desteklerimiz ve yardımlarımız devam etmektedir ve bundan sonra da devam edecektir” dedi.
Teskomb Genel Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili adayı Abdulkadir Akgül ise Sarıkaya’lı esnaflara kredi desteklerinin artarak devam edeceğini söylediği konuşmasında; Sarıkaya’dan hangi esnafın ne kadar kredi ihtiyacı varsa Ankara’dan kredi musluklarını açıp göndereceğini ve Sarıkaya esnafını mağdur etmeyeceğini kaydetti.
Kredi desteklerini bir buçuk milyon olduğunu, yeni araç alımı ve iş yeri kurmak isteyen esnafların rahatlıkla kredi kullandırıldığına işaret eden Akgül; bu seçimin bir beka meselesi olduğundan bahsederek, “ülkenin geleceği bu seçime ait” dedi.
Akgül, konuşmasının devamında Sarıkaya halkına bir müjde vererek şunları söyledi.
“Bugün ilçeme geldiğimde kurduğumuz yüksek okulun öğrencileri Sarıkaya esnafından alışveriş yapıyor, ilçemize bir sürü kafe açılmış, öğrencilerimiz gelmiş kafelerde oturup zaman geçiriyor, Sarıkaya halkına maddi olarak destekte bulunuyor, ben tekrar milletvekili olduğumda bu okul böyle kalmayacak. Okulun kapasitesini daha fazla artıracağım, ve en önemlisi Sarıkaya bir fizik tedavi hastanesi müjdesini veriyorum.
Milletvekili olduğumda Sarıkaya’yı bir tedavi merkezine çevirecek fizik tedavi hastanesi ilçemize kuracağım.
Öğrencilerimiz fizik tedavi hastanesinde hem stajlarını görecek hem çalışacak hem de okuluna devam edecekler. Böylelikle ilçemiz sağlık turizmi açısından ileri gidecek ve esnaflarımız daha fazla para kazanacak ilçemiz daha ileriye gidecek” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)