• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
BARAJLARA BALIK BIRAKILDI

BARAJLARA BALIK BIRAKILDI

Yozgat Çekerek Barajı, Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında 700 bin yavru sazan balığının yeni evi oldu. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen proje, bölge balıkçılığını desteklemeyi ve sürdürülebilir bir balık popülasyonu oluşturmayı hedefliyor.

Çekerek Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Dursun Uslu, Çekerek Barajı’nın sulama alanlarını beslediğini belirtti ve her yıl Tarım ve Orman Bakanlığı görevlileri tarafından ihtiyaç duyulan miktarda yavru balık bırakıldığını açıkladı. Bu yıl, toplamda 700 bin yavru sazan balığı, bölgedeki balıkçılara ve doğal yaşam alanlarına katıldı.

Uslu, “Bu yavrular gelecek yıl yaklaşık olarak 1 kilogram ağırlığında olacaklar. Bu, bölgedeki balıkçılar için büyük bir fırsat. Ayrıca, aile geçimini balıkçılıkla sağlayan vatandaşlarımız da bulunuyor. Kooperatif olarak toplamda 32 üyemiz var.” dedi.

Bu önemli çaba ile bölgedeki balık popülasyonunun artırılması ve sürdürülebilir bir şekilde korunması hedefleniyor. Uslu, bırakılan yavru balıkların büyümesi ve üremesini sağlamak amacıyla balıkçılar ve köylülerin sorumluluklarına dikkat çekerek, “Özellikle 40 santimetre boyutundan küçük balıkların avlanmaması gerekmekte, bırakılan yavruların korunması ve en az bir defa üremelerine izin verilmesi gerekmektedir. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen avlanma zamanları ve balık boyutlarına uyulmalıdır. Balıklar sadece yasak dönemlerde değil, avlanmanın serbest olduğu dönemlerde de korunmalı ve bilinçli bir şekilde avlanmalıdır. Bu bölgelerdeki vatandaşların balıkçılığa teşvik edilmesi ve balık tüketiminin artırılması hedeflenmektedir. Amacımız, doğal yaşam ortamında balıklarımızın üremesini teşvik ederek popülasyonlarını artırmaktır.” şeklinde konuştu.

Bu proje, hem bölge ekonomisine katkı sağlamayı hem de doğal yaşamın sürdürülebilirliğini desteklemeyi amaçlıyor ve bölge balıkçıları için umut verici bir gelişme olarak kabul ediliyor.

“Bölge Ekonomisine ve Doğal Yaşama Katkı”

Yozgat Çekerek Barajı’na bırakılan 700 bin yavru sazan balığının bölgeye sağlayacağı faydalar büyük. Hem balıkçılar için yeni bir iş fırsatı yaratacak olan bu proje, aynı zamanda yerel ekonomiye de olumlu katkılarda bulunmayı hedefliyor. Bölgedeki balıkçılar, bu yavru balıkların büyümesi ve çoğalmasıyla daha fazla balık avlama ve ticaret yapma şansına sahip olacaklar.

Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi, doğal yaşamı koruma misyonu da taşıyor. Doğal balık popülasyonlarını artırmak, ekosistemi dengelemek ve sürdürülebilir bir çevre sağlamak amacıyla projeye öncelik veriliyor. Bu çaba, sadece bölge halkının değil, aynı zamanda gelecek nesillerin de doğal kaynakları koruma sorumluluğunu vurguluyor.

Balıkçılığın yanı sıra bu projenin, balık tüketiminin artırılmasına da katkı sağlaması amaçlanıyor. Sağlıklı bir protein kaynağı olan balık, yerel halkın beslenme alışkanlıklarında daha fazla yer bulabilir ve sağlıklı yaşam biçimlerini destekleyebilir.

Yozgat Çekerek Barajı’na bırakılan bu 700 bin yavru sazan balığı, bölge için umut vaat eden bir başlangıç olarak kabul ediliyor. Balıkçılar ve bölge halkı, doğal kaynakları koruma ve sürdürülebilirliği sağlama konusundaki çabalara destek vererek bu projenin başarısına katkıda bulunmaya devam edeceklerini ifade ettiler. (Hüseyin TARİKCİ)

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM