• DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %-0,42
  • BIST
    %2,74
BOĞAZLIYAN’DA ÇANAKKALE HATIRALARI SERGİLENİYOR

BOĞAZLIYAN’DA ÇANAKKALE HATIRALARI SERGİLENİYOR

Çanakkale Gezici Müze Tırı Boğazlıyanlılarla Buluştu. Boğazlıyan halkı Büyük Zaferin Manevi yoğunluğunu yaşarken, müzeyi ziyaret eden vatandaşlar duygulu anlar yaşandı.

Çanakkale Destanları 1915 Gezici Müze Tırı, Türkiye turu kapsamında uğradığı Boğazlıyan da büyük ilgi gördü.

Çanakkale Destanları 1915 Gezici Müzesi ile Çanakkale ruhu Boğazlıyanlılarla buluşturuldu. Özellikle Çanakkale’ye gidemeyenler için sergilenen müze Boğazlıyan da yoğun ilgiyle karşılandı.

Boğazlıyan Belediyesi’nin girişimleri ve ev sahipliğinde İlçemiz Cumhuriyet Meydanında konuşlandırılan Çanakkale Destanları 1915 Gezici Müze Tırı’na Boğazlıyan halkı büyük ilgi gösterdi.

Mobil Çanakkale 1915 Müzesi Tırı’nda savaş döneminden kalma 200 civarında mühimmat karargah, sıhhiye birliği, siper ve Osmanlı İmparatorluğu’nun yaşantısını yansıtan figürler, Çanakkale cephesinde kullanılan orijinal savaş malzemeleri, Seyit Onbaşı, Zafer Anıtı ile şehitlik maketi yer alıyor.

Çanakkale ruhunu Türkiye’nin her yerine taşımak amacıyla hazırlanan gezici müze özelliği taşıyan Çanakkale Tırının bu seferki durağı Boğazlıyan oldu.

Çanakkale Tırı’nı gezen vatandaşlar, büyük yokluklarla elde edilen büyük zaferin manevi yoğunluğunu yaşarken, duygulu anların yaşanmasına da vesilen olan müze ziyaretçilerini 22 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 19.00’a kadar ağırlayacak.

-“BAŞKAN COŞAR; BOĞAZLIYAN’DA AĞIRLAMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ”

Boğazlıyan Belediye Başkanı Gökhan Coşar, Çanakkale Destanları Müzesi Gezici Tırını ilçede  ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Çanakkale bir destan ve büyük zaferlerimizden birisidir. Tarihi bilinci gençlerimize aktarmak, vatan ve millet sevgisini kazandırmak bizlerin asil görevidir. Bu duygular çok önemli. Halkımızın müzeyi gezmeleri o duyguyu hissetmeleri daha önemli ve etkili oluyor. Gezici müze olumlu ve anlamlı bir proje. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çanakkale ruhunu ilçemize taşıdığımız için ayrı bir mutluluk duymaktayız. Tüm halkımızı davet ediyoruz.” diye konuştu.

Çanakkale’nin her Türk vatandaşının mutlaka gezmesi, görmesi gereken bir coğrafya olduğunu dile getiren Başkan Coşar, “Gidemeyen vatandaşlarımızın bu tür etkinliklerden faydalanması ve buradaki eşyaları görmeleri o günlerde yaşananları gözleri önlerinde canlandırmalarına yetecektir. Birlik ve beraberliğin en önemli örneklerinden birisi Çanakkale Zaferi’dir. Çanakkale’de yazılan destana bir kez daha tanıklık etme fırsatı bulduk. Özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız için eşsiz bir fırsat oldu” dedi.

Başkan Coşar, ayrıca Çanakkale Destanları 1915 Gezici Müzesi tırına günün anısına oluşturulan hatıra defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı 1915 Ahmet Uslu özel müzesi olan Çanakkale 1915 Müzesi’nin sponsorluğu ise Çanakkale Belediyesi tarafından yapılıyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM