• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
DEPREM GERÇEĞİ

DEPREM GERÇEĞİ

Yozgat İl Afad Müdürlüğü, “Devletimiz milleti için üzerine düşenleri yerine getirirken, bizlerin de birer birey olarak üzerimize düşen görevler bulunmaktadır” dedi.

AFAD İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere ülkemizin büyük bir kısmı deprem kuşağı üzerinde yer aldığı için geçmişte çok acı tecrübeler yaşamış bir milletiz. Özellikle 17 Ağustos Marmara Depreminde binlerce insanımız hayatını kaybetmiştir. Sonrasında yaşanan Düzce, Van ve Elazığ-Malatya depremleri de bize defalarca deprem gerçeğini acı bir şekilde hatırlatmıştır. Yaşadığımız bu deneyimlerden sürekli ders çıkararak AFAD koordinasyonunda tüm kurum ve kuruluşlarımız ile Türkiye Afet Müdahale planı kapsamında afetin olduğu 0. dakikadan itibaren müdahale çalışmaları başlatılmakta ve afet bölgesi en hızlı şekilde normalleştirilmektedir. Bunun en iyi örneğini en son yaşadığımız büyük deprem olan Elazığ-Malatya da görmüş olduk.

Devletimiz milleti için üzerine düşenleri yerine getirirken bizlerin de birer birey olarak üzerimize düşen görevler bulunmaktadır. Özellikle deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gereken doğru davranış biçimlerini öğrenmeli, tüm aile fertlerine bunu öğretmeli ve sık sık tatbikatlar yaparak bunu uygulamalıyız. Dolayısıyla herhangi bir deprem anında ne yapacağımıza hemen karar vermek için tatbikatların çok büyük önem taşıdığını biliyoruz. Afetlere hazırlık yılı kapsamında deprem anı ve tatbikatın önemini tekrar vurgulayarak afetlerin olmadığı güzel günler temenni ediyorum” ifadelerine yer verildi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM