• DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %1,11
  • ALTIN
    %0,73
  • BIST
    %1,17
EKONOMİK KATKI SAĞLAYACAK

EKONOMİK KATKI SAĞLAYACAK

Yerli Damızlık Kaz Islahı İçin 8 Üreticiye 450 Adet Yetişkin Damızlık Kaz Dağıtıldı.

“Yozgat Damızlık Kaz Islahı Projesi” kapsamında, yerli damızlık kazların verim kapasitelerinin artırılması, damızlık entegrasyonu kurulması ve halk elinde geliştirilmesi hedefleniyor.

Bozok Üniversitesi Tarımsal Araştırma Uygulama Merkezi tarafından yürütülen Yozgat Valiliği İl Özel İdaresi tarafından desteklenen, Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen “Yozgat Damızlık Kaz ıslahı AR-GE Projesi” kapsamında düzenlenen törenle 8 üreticiye 450 adet yetişkin damızlık kaz dağıtıldı.

Kuyumcu köyünde düzenlenen kaz dağıtım törenine Yozgat Valisi Ziya Polat, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Üniversitenin Tarımsal Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Akif Boz ve üreticiler katıldı.

Yozgat Valisi Ziya Polat,  Yozgat Bozok Üniversitesi tarafından yerli ırk kazların ıslah edilerek daha verimli hale getirildiğini söyledi.

Polat, Yozgat’ı tarım ve hayvancılığın yanında kaz üretiminde de marka şehir haline getirmek istediklerini belirterek, “Bugün Üniversitemiz, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Özel İdare tarafından hazırlanan proje kapsamında 8 Üreticimize 25 erkek 50 dişi olmak üzere 75’er kaz dağıtımı yaptık. İnşallah seneye bu kazlardan 5 bin kaz üretilecek.” dedi.

Devletin imkanlarını millete sunmak gerektiğini dile getiren Polat, şunları kaydetti:

“Sahaya inmemiz gerekiyor, çiftçimize, üreticimize destek olmak için devletin imkanlarını sunmak lazım. Üniversitemizde akademik çalışması yapılarak kaz üretiliyor ama asıl işi üreticiler yapacak. Bu kazların üreticilerin elinde çoğalmasını ve ekonomiye katkı sağlamasını istiyoruz. Yerli kazın üretimini Yozgat’ta artırarak kenti kaz merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Projeye destek olan tüm kurumlarımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise, projenin uzun zamandır devam ettiğini ve Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında 1,5 milyon lira destek verildiğini dile getirdi, “Yerli ırkın geleceğe aktarılması için ıslah çalışması yapıyoruz. Burada esas amaç bilimsel çalışmanın yanında bölge insanına da bu değerleri kazandırarak ekonomik katkı sağlamaktır. Bu konuda bize destek veren tüm kurumlara ve yöneticilere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

28.12.2020

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM