Yenilik ve Rekabet İçin KOSGEB’in İşletme Geliştirme Destek Programı Yozgat İşletmelerine Kapılarını Açıyor!
KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü tarafından duyurulan İşletme Geliştirme Destek Programı, işletmelere çeşitli alanlarda sağlanacak desteklerle rekabet güçlerini artırma ve ekonomideki paylarını yükseltme hedefi taşıyor.
Destek programı, 2 yıl süresince devam edecek ve başvurular online olarak www.kosgeb.gov.tr adresindeki e-hizmetler menüsünden yapılabilecek. Desteklerin genel oranı %60 olup, bazı desteklerde bu oran %100’e kadar çıkacak.
KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü, İşletme Geliştirme Destek Programını Duyurdu.
“Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Yeni Destek Programı”
KOSGEB Yozgat İl Müdürlüğü, işletmelerin rekabet güçlerini artırmak ve ekonomideki paylarını yükseltmek amacıyla İşletme Geliştirme Destek Programını başlattı. Program, küçük ve orta ölçekli işletmelerin kapasitelerini geliştirmeyi, kurumsallaşma ve markalaşma düzeylerini artırmayı hedefliyor.
Programa başvuruda bulunmak için işletmelerin Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olmaları, KOSGEB Veri Tabanında (KBS) kayıtlı ve aktif durumda olmaları, ayrıca 2022 yılı KOBİ Bilgi Beyannamesinin onaylanmış olmaları gerekiyor.
İşletme Geliştirme Destek Programı, 2 yıl süresince devam edecek. Program kapsamında sağlanacak desteklerin genel oranı %60 olup, bazı desteklerde bu oran %100’e kadar çıkabilmektedir. Başvurular, www.kosgeb.gov.tr adresindeki e-hizmetler menüsünden online olarak yapılabilmektedir.
Destek programının kapsadığı destekler arasında Yurt İçi Fuar Desteği, Yurt Dışı İş Gezisi Desteği, Sanayide Nitelikli Eleman Desteği, Tasarım Desteği, Sınai Mülkiyet Hakları Desteği, Belgelendirme Desteği, Test ve Analiz Desteği gibi çeşitli alanlarda destekler bulunuyor.
İşletmeler, destek programının tamamlanmasının ardından bir defaya mahsus olmak üzere yeni başvuru yaparak programdan yeniden yararlanabilirler. Destek programından yararlanma hakkı kalmayan işletmeler ise son iki yıla ait mali verilere göre belirlenen kriterlere uydukları takdirde tekrar başvuru yapma imkanına sahip olduğu kaydedildi.
Geliştirme Destek Programı, çeşitli alanlarda işletmelere sağlanacak desteklerle dikkat çekiyor. İşte program kapsamındaki desteklerin detayları:
Yurt İçi Fuar Desteği: 100.000 TL destek üst limiti
Yurt Dışı İş Gezisi Desteği: 90.000 TL
Sanayide Nitelikli Eleman Desteği: 100.000 TL
Tasarım Desteği: 75.000 TL
Sınai Mülkiyet Hakları Desteği: 100.000 TL
Belgelendirme Desteği: 300.000 TL
Test ve Analiz Desteği: 300.000 TL
Enerji Verimli Elektrik Motorları Değişimi Desteği: 80.000 TL (Destek oranı: %60)
Bağımsız Değerlendirme Desteği: 20.000 TL
Model Fabrika Desteği: 100.000 TL
Teknik Danışmanlık Desteği: 50.000 TL
Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği: 300.000 TL
Dijital Dönüşüm Danışmanlığı Desteği: 20.000 TL (Destek oranı: %100)
Yalın Dönüşüm Desteği: 200.000 TL (Destek oranı: %100)
Afet Dönemi İşletme Desteği: 75.000 TL (Destek oranı: %100)
Afet Dönemi Proje ve Yapım Maliyeti Desteği: 1.000.000 TL (Destek oranı: %100) (Hüseyin TARİKCİ)