• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
KIRSALDAKİ HER OKUL BİR “KÖY KOLEJİ”DİR

KIRSALDAKİ HER OKUL BİR “KÖY KOLEJİ”DİR

Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, köy ve kasaba okullarına yönelik başlattığı gönüllülük çalışmalarından “Köyde Okuma Etkinliği” programlarının 56’ıncısını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata, doğayla iç içe olması, sakinliği, serbest hareket alanının bolluğu, öğretmen profillerinin çeşitliliği, sınıflardaki öğrenci sayısının azlığı, veli duyarlılığı ve tam gün eğitim verme imkânı gibi pek çok farklı yönden bakıldığında kırsaldaki okulların hemen hemen her birinin “butik okul” görünümünde olduğunu ve özel eğitim veren birer “köy koleji” olduğunu söyledi.

Yozgat’ın Yerköy ilçesi Sekili köyünde öğrencilerle buluşan Büyükata, “Sekili’den de Aziz Sancar çıkabilir”, “Ben de yaparım” ve “Okulda ve Çevrede Proje Çalışmaları” başlıklı temalarla hem bilgiler paylaştı hem de heyecan uyandırıp, karşılıklı soru-cevaplarla doyumsuz anlar yaşattı.

ÇOCUKLAR İÇİN ÜNİVERSİTE NEDİR?

İletişim ve iletişim kurma yolları ile doğru ders çalışma teknikleri, hayatta ve derslerde başarılı olma yollarından da bahseden Halkla İlişkiler, İletişim ve Marka Şehir Uzmanı Ümit Karabacak ise, çocukların ilgi duydukları konuların ilişkili olduğu bilim dallarına da değinerek “Yozgat Bozok Üniversitesi’ni biliyor musunuz?” sorusunu sorup, sonrasında da üniversitede nelerin öğretildiği ve üniversite hayatının nasıl olduğu konularına yönelik sohbet açtı. Etkileşimli bir yolla gerçekleşen söyleşide çocuklar için üniversitenin çok uzak bir yer olmadığı ortaya kondu.

Yozgat’ın köylerinden de öncü yeni bilim insanlarının çıkacağına yeni nesilleri inandırmak ve dünyaya yön veren bilim insanlarının da bir zamanlar benzer çocukluk dönemlerini yaşadıklarını anlatarak, onlar için de bilim insanı olmanın mümkün olduğunu örneklerle göstermek için çok değişik konulara değinildi.

Yürüttüğü gönüllülük çalışmalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmede Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Yerköy’ün köylerinden taşımalı olarak gelen çocuklarında eğitim aldığı aktif köy okullarında da en az bir kez ‘Köyde Okuma Etkinliği’ gerçekleştirdik. Bu köylerimiz için de ‘Dalya!’ dedik. Ama devam edeceğiz. İlçe merkezindeki diğer okullardan da talepler var. Elimizden gelen imkânları ve hatta sınırları da zorlayarak bu taleplere karşılık veremeye devam edeceğiz” görüşlerine yer verdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM