“Yozgat Şehir Hastanesi’nde Mesai Dışı Poliklinik Hizmeti Başladı”
Başhekim Uz. Dr. Mustafa Kozan; “Mesai Dışı Poliklinik uygulamasıyla birlikte vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu ve yoğun ilginin olduğu ‘Kulak Burun Boğaz, Göz Hastalıkları ve Psikiyatri’ branşlarında oluşturulan ekiplerimizle hizmet vermeye başladık. Hastalarımız bu hizmetten yararlanabilmek için MHRS üzerinden, 182 numaralı telefon hattından veya hastaneye bizzat gelerek sıra almaları gerekiyor. Şimdilik Çarşamba günleri 17.00-19.00 saatleri arasında hizmet vereceğiz. İlerleyen zamanlarda hem hekim sayımızı artıracağız hem de hizmet vereceğimiz günleri artıracağız” dedi.
Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanesi, vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay erişimini sağlamak amacıyla ‘Mesai Dışı Poliklinik’ uygulamasını hayata geçirdi. Konuyla ilgili olarak Başhekim Uz. Dr. Mustafa Kozan açıklamalarda bulundu.
Başhekim Uz. Dr. Mustafa Kozan, bu uygulama ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Mesai Dışı Poliklinik uygulamasıyla birlikte vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu ve yoğun ilginin olduğu ‘Kulak Burun Boğaz, Göz Hastalıkları ve Psikiyatri’ branşlarında oluşturulan ekiplerimizle hizmet vermeye başladık. Bu sayede yoğunluktan dolayı randevu bulamayan ya da o saatlerde hastaneye gelme fırsatı bulamayan vatandaşlarımız mesai dışında hastanemize müracaat ederek muayene olabilecek, ilaçlarını yazdırabilecek ve kontrollerini yaptırabilecekler. Aynı zamanda hekimlerimiz gerekli gördüğü takdirde kan, idrar tahlillerini ve görüntüleme tetkiklerini yaptırabilecekler.”
Bu uygulamanın, hastaların mağduriyetlerini gidermek ve hastane hizmetlerine daha kolay erişim sağlamak amacına hizmet ettiğini belirten Başhekim Kozan, “Şimdilik Çarşamba günleri 17.00-19.00 saatleri arasında hizmet vereceğiz. İlerleyen zamanlarda hem hekim sayımızı artıracağız hem de hizmet vereceğimiz günleri artıracağız” dedi.
Hastaların bu hizmetten yararlanabilmek için MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden, 182 numaralı telefon hattından veya hastaneye bizzat gelerek sıra almaları gerektiğini de hatırlatan Başhekim Kozan, “Bu konuda büyük bir fedakarlık ve özveri örneği gösteren hekimlerimize ve personellerimize teşekkür ederim. Vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.
Yozgat Şehir Hastanesi’nin Mesai Dışı Poliklinik uygulaması, hastaların sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilmeleri için önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Vatandaşlar, bu uygulama sayesinde iş saatlerinin dışında da sağlık sorunlarını çözebilme imkanına kavuşmuş olacaklar. Hastane yetkilileri, uygulamanın başarılı bir şekilde ilerlemesi halinde hizmet saatlerini genişletebileceklerini de vurguladılar.
Yozgat Şehir Hastanesi’nin Mesai Dışı Poliklinik uygulaması, hastaların sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilmeleri için önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. (Erol TARİKCİ)