• DOLAR
    %0,03
  • EURO
    %0,93
  • ALTIN
    %-0,17
  • BIST
    %1,96
SÖZLEŞME İMZALANDI

SÖZLEŞME İMZALANDI

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Azerbaycan’da imzalanan protokolün aktif  hale gelebilmesi için samimiyetle hazır olduklarını belirterek, “Ata Tohumu ve Tohum Bankacılığı alanında çalışmalara çok değer veriyoruz. Sağlıklı nesiller için üretilen gıdaların menşeinin bilinmesinin gerekliliğine ve sadece ülkelerimiz için değil dünya ülkelerine de güvenilir tohum sağlamak önemli. Bu alanda bilimsel toplantılara ve AR-GE çalışmalarına ihtiyaç duyuluyor. 157 devlet üniversitesi içinde bilimsel yayın sıralamasında ihtisas üniversitesi olan Yozgat Bozok Üniversitesi 11. sırada bulunuyor” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Azerbaycan seyahati sırasında Azerbaycan’ın ikinci büyük kenti olan Gence’deki Azerbaycan Ziraat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim  Caferov’un  misafiri oldu.

Yozgat Bozok Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Caferov, kahramanlıklarla geri alınan Karabağ bölgesinin ekonomiye kazandırılması için Cumhurbaşkanlığı talimat ve koordineleri ile bölgesel projeler yaptıklarını, Karabağ arazilerinin tarım ve hayvancılık için olabildiği kadar çabuk kullanıma açılmasının planlandığını belitti.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise, iki milletin kültürel ve tarihi bağlarına atıfla başladığı sözlerini gıdanın insanlığının var oluşundaki önemine işaret ederek devam ettirdi.

İmzalanacak protokolün aktif  hale gelebilmesi için samimiyetle hazır olduklarını, özellikle “Ata Tohumu ve Tohum Bankacılığı” alanında çalışmalara çok değer verdiklerini ifade eden Rektör Karadağ, Sağlıklı nesiller için üretilen gıdaların menşeinin bilinmesinin gerekliliğine ve sadece ülkelerimiz için değil dünya ülkelerine de güvenilir tohum sağlamanın önemine vurgu yaptı, bu alanda bilimsel toplantılara ve AR-GE çalışmalarına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Sözlerinin sonunda 157 devlet üniversitesi içinde bilimsel yayın sıralamasında 11. sırada bulunan ve ihtisas üniversitesi olan Yozgat Bozok Üniversitesi’nin çeşitli uygulamalarından bahseden Rektör Karadağ,  BOYSİS ve UZEM hakkında detaylı bilgiler sundu.

Protokol imza töreninden sonra üniversiteye ait laboratuvarları inceleyen Karadağ, burada görev yapan personelden çalışmalar hakkında detaylı bilgiler aldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM