• DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %1,12
  • ALTIN
    %0,56
  • BIST
    %1,24
TARIMSAL FAALİYETE DİKKAT ÇEKİLDİ

TARIMSAL FAALİYETE DİKKAT ÇEKİLDİ

Türkiye’de tarımsal öğretimin 177. yıl dönümü, Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Gürbüz, “Mesleğimiz peygamber mesleği, yaptığımız faaliyet insanın sağlıklı yaşamasına direk etki eden faaliyetler. Biz Ziraat Fakültesi olarak teorik ve uygulamaya hakim, çağdaş bilim ve teknolojide söz sahibi, vatan sevgisi ve Anadolu’nun değerlerine ve irfanına kıymet veren ziraat mühendisleri yetiştirme hususunda kararlıyız” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin köklü geçmişiyle Yozgat tarım ve hayvancılığı başta olmak üzere bölge ve ülkesine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Türkiye’de tarımsal öğretimin 177. yıl dönümü, Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Dr. Metin Türker,  Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Yücel Güney, Üniversitenin Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Gürbüz, Yozgat Tarım Orman Müdürü Tanju Özkaya, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, Hayırsever İş İnsanı Bilal Şahin, fakülte dekanları, daire müdürleri, çiftçiler ve öğrenciler katıldı.

Üniversitenin Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Gürbüz, Türkiye’de 177 yıl önce tohumları atılan tarımsal yükseköğretimin tarihsel geçmişi hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Ziraat Fakültesi olarak ülkenin tarımsal anlamdaki ihtiyaçlarının ve sorunlarının çözümü noktasında kendilerini sorumlu hissettiklerini dile getiren Prof. Dr. Gürbüz “Ziraat Fakültelerinde yapılan tarımsal eğitimle doğru ve çağdaş eğitim ile  çevresel risklerin neler olduğu ve bütün bu risklere rağmen insanlık için nasıl, ne zaman, nerede ve niçin üretim yapılacağının doğru olarak belirleyerek bu imkan sağlanabilir. Ziraat eğitimi alan Ziraat Mühendisleri, bitkisel ve hayvansal üretimin etkileşimini en iyi analiz eden ve buna göre stratejiler belirleyerek çevre ve iklimin zarar görmesini engelleyen ve ekonomik, güvenli gıda temin eden önemli bir meslek grubudur. Şunu iyi bilmemiz gerekir ki mesleğimiz peygamber mesleği, yaptığımız faaliyet insanın sağlıklı yaşamasına direk etki eden faaliyetler. Biz Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi olarak teorik ve uygulamaya hakim, çağdaş bilim ve teknolojide söz sahibi, vatan sevgisi ve Anadolu’nun değerlerine ve irfanına kıymet veren ziraat mühendisleri yetiştirme hususunda kararlıyız. Allah’ın izniyle de başaracağız” ifadelerini kullandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin köklü geçmişiyle Yozgat tarım ve hayvancılığı başta olmak üzere bölge ve ülkesine önemli katkılar sunduğunu dile getirdiği konuşmasında, Eğitim öğretim süreçleri başta olmak üzere geleceğin ziraat mühendislerinin yetiştirilmesi ve bölge çitçilerine farkındalık oluşturması adına tarım ve hayvancılık bölgesinde Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin bulunmasının  önemli bir kazanım olduğunun altını çizdi.

Rektör Karadağ, “Bölgesine  bu temelde önemli çalışmalar katan Üniversitemiz Ziraat Fakültesi bu görevini layıkıyla yerine getiriyor. Ziraat Fakültemiz  bölgemiz çiftçilerini bilgilendirme, eğitme ve tarımsal faaliyetler ile ilgili onları bilinçlendirme noktasında önemli görevler ifa etmekte. O açıdan da bölgemizin tarım ve hayvancılığına ilişkin verim ve  kalitenin  artırılmasında çok önemli katkılar sunduğu bilerek emeği geçenlere çok  teşekkür ediyorum” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Dr. Metin Türker Türkiye Tarımındaki Gelişmeler ve AR-Ge Çalışmaları konulu sunum yaptı.

Dr. Türker sunumunda gıdanın milli güvenlik meselesi haline geldiğini 10 milyarı aşan dünya nüfusunu ve geleceği  besleyebilmek için üretimin yüzde 65 artması gerekliliğine dikkat çekti.Dünya ölçeğinde 39 ülkede gıda krizinin 80 ülkede ise su krizlerinin yaşandığına dile getiren Dr. Türker iklim değişikliğinin gıda rezervinde meydana getirdiği azalma ve sonuçları hakkında bilgiler aktardı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM