• DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,19
  • ALTIN
    %-0,28
  • BIST
    %2,70
ÜRETİCİLERE DESTEK UYARISI!

ÜRETİCİLERE DESTEK UYARISI!

Türkiye’nin önemli tarım ve hayvancılık merkezlerinden Yozgat il genelinde tarım ürünlerinin yeterli, kaliteli ve uygun maliyetlerde üretimi, tarım yapılan arazinin, çiftçilerin, çevrenin ve doğal tarım kaynaklarının korunmasını geliştirecek sistem ve uygulamalarla mümkün olduğu belirtilerek, 2018-2019 üretim yıllarında aynı ürünü yetiştirmiş/yetiştirecek olan ve 2020 üretim sezonunda da aynı ürünü yetiştirmeyi planlayan üreticilerin, hem mazot-gübre hem de varsa fark ödemeleri desteklemeleri gibi diğer bitkisel üretim desteklemelerinden faydalanamayacağı, desteklemelerden yararlanabilmek için çiftçilerin münavebe sistemine özen göstermeleri, ÇKS’ya kayıt ettirmeleri gerektiği bildirildi.

-“ÇİFTÇİYE AYNI PARSELDE ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ EKİM UYARISI”-

Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, tarım ürünlerinin yeterli, kaliteli ve uygun maliyetlerde üretimi, tarım yapılan arazinin, çiftçilerin, çevrenin ve doğal tarım kaynaklarının korunmasını geliştirecek sistem ve uygulamalarla mümkün olduğu belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yayımlanan Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ’de “2018 üretim yılından başlamak üzere, bir parselde aynı tek yıllık bitki arka arkaya üç kez ekilirse, üçüncü üretim için tebliğde belirtilen destekleme ödemeleri yapılmaz” hükmü ile 2018 yılından itibaren bitkisel üretim desteklemelerinden yararlanmada münavebe şartı getirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

“2018 ve 2019 üretim yıllarında aynı ürünü yetiştirmiş/yetiştirecek olan ve 2020 üretim sezonunda da aynı ürünü yetiştirmeyi planlayan üreticilerimiz, tebliğin ilgili maddeleri gereğince hem mazot-gübre hem de varsa fark ödemeleri desteklemeleri gibi diğer bitkisel üretim desteklemelerinden faydalanamayacaklardır.

Desteklemelerden yararlanabilmek için çiftçilerimizin münavebe sistemine özen göstermeleri ve bu ekilişlerini Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt ettirmeleri gerekmektedir.

Böylece üreticilerimiz hem toprak yapısının düzelmesine ve münavebe şartını da yerine getirerek desteklemelerden faydalanabileceklerdir.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM